Оптово-відпускні ціни на цукор 2019/2020 МР зростуть на 18% - до 13 тис. грн/т у зв’язку зі зменшенням виробництва цукру. Про це повідомили у прес-службі Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор".
За оцінками НАЦУ “Укрцукор”, виробництво цукру в 2019/2020 МР році складе 1,1-1,2 млн т, що понад третину менше, ніж попереднього року.
“Таке зменшення пов’язане, перш за все, зі скороченням посівних площ під цукровими буряками та несприятливими погодними умовами. Посуха та відсутність вологи в ґрунті негативно позначилися на розвитку цукрових буряків і станом на 1 серпня, цукровий буряк масово втрачає вагу гички, що в свою чергу призведе до низької цукристості”, — пояснює заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Яненко.