Пятница, 19.04.2024, 16:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Новости Запорожья
Форма входа
E-mail:
Пароль:
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Наш опрос
Должна ли земля продаваться?
Всего ответов: 386
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Категории раздела
Агрорынок Украины: новости Агрорынок СНГ: новости
Агрорынок в мире: новости Сельское хозяйство: новости
Агротехника: советы Сельское хозяйство: советы
Другое
Ссылки
Агрорынок
Аграрії з усієї України зібралися в Запоріжжі для підготовки до проведення весняно-польових робіт - 22 Февраля 2013

Главная » 2013 » Февраль » 22 » Аграрії з усієї України зібралися в Запоріжжі для підготовки до проведення весняно-польових робіт
00:12
Аграрії з усієї України зібралися в Запоріжжі для підготовки до проведення весняно-польових робіт
Агрорынок Украины: новости Агрорынок СНГ: новости
Агрорынок в мире: новости Сельское хозяйство: новости
Агротехника: советы Сельское хозяйство: советы
Другое
В Інституті олійних культур НААН України, що в с.Сонячне Запорізького району, відбулася регіональна нарада з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році, яку провів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень. Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов (стажист).

У нараді взяли участь фахівці Мінагрополітики України та підвідомчих організацій, НААН України, заступники голів облдержадміністрацій та начальники управлінь з питань АПК, Міністр аграрної політики та продовольства АР Крим, керівники регіональних центрів наукового забезпечення АПВ НААН України, територіальних органів Держсільгоспінспекції, Держземагенства, Держветфітослужби, директори центрів «Облдержродючість», Держсортослужби, керівники обласних представництв Держрезервнасінфонду, Аграрного фонду, Союзу сільгосппідприємств, Асоціації фермерів та приватних землевласників, базових господарств, тощо.

Сергій Грачов привітав учасників наради та висловив сподівання, що вона буде корисною і для влади, і для сільгоспвиробників, а поточний рік – урожайніший за попередній.

- Запорізький край є традиційно аграрним регіоном України з багатими чорноземами, де основу рослинництва складають зернові культури. Минулого року виробництво валової продукції сільського господарства за всіма категоріями господарств склало 7,1 млрд. грн. при рівні рентабельності 17,2%. Незважаючи на фінансово-економічну кризу та те, що наш регіон знаходиться в зоні ризикованого землеробства, негативного впливу аномально несприятливих погодних умов, минулого року аграріями області зібрано 1,2 млн. тонн зернових та зернобобових культур з середньою урожайністю 15,9 ц/га, - повідомив Сергій Грачов.

За словами посадовця, сільгоспвиробниками області закладено гарний фундамент під урожай поточного року. Озимих культур за всіма категоріями господарств засіяно 625,7 тис. га, отримано сходи на 95% посівів, з яких 499,6 тис. га (84%) знаходяться в гарному та задовільному стані.

- Наразі господарства здійснюють мінеральну підкормку посівів озимих зернових та рапсу, підготовку до проведення весінньої сівби. Триває активний процес накопичення палива, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, ремонт техніки. Переконаний, що поточний рік буде значно кращим за попередній, - підсумував Сергій Грачов.

Учасники наради ознайомились з сучасними науковими здобутками в селекції та насінництві сільськогосподарських культур та життєздатністю монолітів озимих культур, попередниками та термінами посіву. Також вони обговорили стан підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт 2013 року, поточну ситуацію в рослинництві, стан озимих та особливості догляду за посівами в умовах 2013 року тощо.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

Похожая информация:

Категория: Сельское хозяйство: новости | Просмотров: 563 | Добавил: wisko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024